zaterdag 22 september 2012

De leukste 3,094 kWh die er bestaan

De eerste van de 18 200W panelen
kWh meters zijn ontzettend leuk als ze de andere kant op gaan. Ik heb nog zo'n lekkere oude meter met een draaischijf en voor het eerst van zijn leven is hij andersom gaan draaien. Mijn zonnepanelen liggen op het dak maar nog niet helemaal het was toch iets meer werk. Nog 6 panelen te gaan en een stekker dan is het helemaal af.
Aan de hulp heeft het niet gelegen, Peter heeft samen met Martin het mini groepenkastje en alle pijpen aangelegd. Martin heeft ook nog geholpen met naar boven brengen van de panelen en profielen. Xander, Dick en ik hebben het dakwerk gedaan. De echte mannen die dit elke dag doen lukt het in een halve dag, maar omdat je dit werk niet gewend bent, alles moet ontdekken duurt het gewoon langer.
Als je bedenkt dat we dit werk voor het eerst doen is er eigenlijk bijna niets misgegaan ik heb twee stekkertjes verprutst door er een verkeerd binnenwerk in te zetten en een sling die aan een haak hing kan niet meer los omdat er een profiel op is geklikt.
Dus alles bij elkaar is het een schitterende dag geweest, met goede vrienden, mooi weer en een mooie installatie die bijna af is.

2 opmerkingen: