zondag 7 oktober 2012

Geen succes

Vandaag was een mooie dag, geen regen en de hele dag zon af en toe een wolk, Helemaal perfect.
Maar toch ging het niet lekker, de Flukso die boven de zonnestroom meet verloor zijn verbinding en kreeg deze ook niet meer terug. Door de verbindings problemen kreeg pvoutput.org ook geen data meer en stopte de waarnemingen.
In de loop van vandaag van alles geprobeerd om de zaak op gang te krijgen maar het wilde niet te veel wifi zenders in de wijk en te veel beton tussen de Flukso en het accespoint. Met de Flukso een verdieping lager gaat het perfect, op dit moment op deze verdieping zijn er ook maar 5 netwerken te zien, boven op zolder zijn het er meer dan 10.
Hoe dan ook, ook vandaag scheen de zon op die dikke wolk na was het stralend weer waardoor de omvormer 8123 Wh de wereld in heeft gestuurd in het totaal is er nu al 83 kWh gemaakt

2 opmerkingen:

  1. Met wat hacken kun je het ethernet-adres van de flukso ethernetpoort op iets zinnigers zetten en de lokale dhcp server uitzetten. Dan kun je 'm bedraad gebruiken. Als je het fout doet, dan kun je 'm weggooien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat ik de Flukso laat vervallen boven en dan ga ik voor de smatool en de kWh meters met rs485 en een servertje.

      Verwijderen